Frequently asked questions?

Wat gebeurt er met de afgekeurde accu pakketten van (semi-)elektrische auto?

Voorheen werden deze accupakketten vernietigd met een recycling percentage van 30%, des ondanks de levensduur of functionaliteit. Wat EcarACCU doet is deze “goede” batterijen een tweede leven te geven. Wij demonteren en testen de batterijen, om vervolgens te gebruiken voor nieuwe milieu vriendelijk doeleinde. Doormiddel van dit behalen wij een recycling percentage van 98%. 


Kunnen deze cellen direct worden toegepast in een installatie zoals opvang van zonne-energie?

Al onze cellen beschikken helaas nog niet van een werkend BMS systeem en andere stroom regeling systemen. Dit kan ontwikkeld worden via een van onze partners of door uw bedrijf zelf. Sommige cel sets hebben een voltage van 48 Volt en zijn dus makkelijk aansluitbaar aan een Solar installatie, andere sets zullen eerst omgeschakeld moeten worden. 

Wat is de Voltage en Ampère van de cellen?

Elk type batterij komt met zijn eigen Voltage en Ampere. De meeste zijn serie geschakeld en zijn 48 of meer Volt. Daarnaast is het mogelijk om bij een aantal merken de set samen te stellen op een per cel basis. 

Zijn de lithium-ion cellen beschikbaar in verschillende formaten

Ja EcarACCU biedt verschillende formaten en diktes van accupakketten. Sommige zijn per cel ingedeeld, en andere zijn als één geheel samengesmolten. Door deze veelzijdigheid zal er altijd iets tussen zitten wat past met uw wens.

Wat is het gewicht van een cel blok?

Dit is afhankelijk van de grote en type van de set. Het meesten van ons aanbod is goed voor een aantal Kwh per module. Met onze stam regel 1 Kwh is ongeveer 11 kilo kunt u het gewicht schatten op basis van de gewenste aantal Watt uren.